САНАРИС
описание услуг, телефоны и адреса организаций










Вчені розповіли про небезпеку мікробів з туалетів.

11.10.2016

Туалети та їхні бактерії не такі вже страшні, які уявляють собі люди. Мікробіолог з Університету в Чікаго вирішив розвіяти страх громадян, які бояться користуватися вбиральнями за межами дому, бо вважають їх небезпечними. Якщо мити руки та користуватись правильно - нічого страшного зі здоров'ям не станеться, - заспокоює вчений, пише wyborcza.pl.

"Громадські вбиральні не такі вже небезпечні. Організми, які там оселяються, насправді, мають не таку вже довгу тривалість життя, щоб бути небезпечними для людей. Багато мікробів гинуть одразу на стерильних поверхнях та предметах, які знаходяться у туалетах. А достатня організація захисту та добре миття рук зроблять свою справу", - каже Мікробіолог Джек Білборд.
Щоб довести правильність думки біолога було досліджено мікропроби з 12-ти туалетів. У пробірках зібрали 12 видів бактерій. 92 відсотки бактерій належали до груп, що повязані з людиною. Усі проби брали на кранах, коробках з милом, дверях вбиралень. Різних місцях, яких торкаються люди. Окремі бактерії зібрали у жіночих туалетах, які належать тільки дамам.

"Зібрані бактерії дуже сильно відрізнялися від тих, які оселяються в кишечнику людини. І вони дуже швидко гинули", -зазначає лікар.



Наркология:
проф. Ю.Пакин


















© Sanaris 2005-2010. Все права защищены
Создание сайта: LND