САНАРИС
описание услуг, телефоны и адреса организаций










На Київ насувається ВІЛ-інфекція.

08.06.2016

Глава представництва фонду АНТИСНІД-США в Україні Сергій Федоров заявив, що ситуація, яка склалася в Києві з інфікуванням ВІЛ в два рази гірше, ніж в інших містах України.

"Якщо говорити про те, який рівень інфікованості, то це півтора відсотка. Півтора відсотка всіх киян мають ВІЛ-інфекцію. Це в два рази вище ніж по Україні в середньому. За загальною кількістю зареєстрованих випадків складно сказати, на якому місці Київ, але ситуація в два рази гірше, ніж в цілому по країні", - говорить він в інтерв'ю newsradio.

Експерт бачить прогалини в тому, що в місті немає ефективних методів інформування про хворобу. Саме тому багато інфіковані не отримують необхідне лікування. Це стосується навіть тих випадків, коли в Україну надходять препарати від благодійних організацій, але ніхто про це не знає. Федоров підкреслює, що постійне надходження ліків з-за кордону не захищає хворих. Також є проблеми, пов'язані з тестуванням хворих на ВІЛ.

У свою чергу є дані про те, що середньостатистичний ризик передачі ВІЛ в результаті однократного незахищеного анального контакту для партнера складає від 0,8% до 3,2% (від 8 до 32 випадків на 1 000). Тобто ризик захворювання у представників ЛГБТ-спільноти в 20 разів більше.

Нагадаємо, що мер Києва Віталій Кличко на міжнародній конференції заявив, що до кінця 2017 він зупинить епідемію СНІДу в місті.

Источник: http://znaj.ua/news/society/47838/na-kiyiv-nasuvayetsya-vilinfekciya.html



Наркология:
проф. Ю.Пакин


















© Sanaris 2005-2010. Все права защищены
Создание сайта: LND