САНАРИС
описание услуг, телефоны и адреса организаций










До цих предметів краще не торкатися руками.

14.03.2017

Так, звичайно, це не новина, скажеш ти. Ти напевно уникаєш контакту з поверхнями унітазу – і правильно робиш! На жаль, найімовірніше, в своєму прагненні до гігієни ти проявляєш прикру вибірковість. Ти ж закриваєш воду в крані, так? А потім ще й відкриваєш цими руками двері? Якщо твоя відповідь “так”, жахливо: обидва цих предмета можуть бути куди найбрудніше, що ти знайдеш в кабінці. Просто з тієї причини, що її вміст майже щодня проходить чистку – а ось про ручки крана, наприклад, нікому і в голову не приходить подбати. В результаті ти миєш руки і тут же бруднити їх знову. Припиняй.

Що робити: До твоїх послуг паперові рушники – з їх допомогою ти уникнеш контактів з непотрібними поверхнями.

КНОПКИ

Ти, напевно, розумієш: тиснути руки всім, кого ти можеш зустріти на вулиці, абсолютно не гігієнічно. Проте, ти майже напевно без частки сумніву торкаєшся до кнопок у ліфті, кнопок на банкоматі і на терміналах оплати в магазині. При цьому ти ніколи не дізнаєшся, хто торкався цих предметів перед тобою, і коли вони в останній раз проходили чистку.

Що робити: Якщо вже контакту не уникнути, спробуй натискати на кнопки не кінчиками пальців, а фалангами – тут буде менше шансів, що через хвилину-другу ти занесеш інфекцію в свій організм, просто почухавши очей. А якщо стоїть холодна погода, придбай собі пару рукавичок – так ти разом вирішиш купу проблем з гігієною!

ГРОШІ

Який предмет в твоєму побуті найбрудніший? Без сумніву, твої готівку. Можна тільки уявити, скільки купюри, якими ти сьогодні розплатився, обійшли людина, і що за мікроби на них після цього осіли! При цьому можеш бути впевнений: ніякої чистки вони не проходили.

Що робити: Кредитні карти і системи типу pay-pass – величезний крок людства до гігієни. В недалекому майбутньому ти зможеш розплачуватися в магазині, підносячи до терміналу мобільний телефон – не пропусти цей момент!

ТРАНСПОРТ

Салони автобуси, вагони метро, ​​ескалатори – якщо ти подумуєш, де знайти найрізноманітніший набір мікробів, тобі явно варто пошукати в громадському транспорті. Незважаючи на щоденну (в ідеалі) чистку, там ними кишить буквально все.

Що робити: Самий розумний хід – тримати руки при собі. Не так уже й сильно трясе в метро, щоб безперервно триматися за поручень, ну? Якщо боїшся втратити рівновагу, знайди, на що спертися або спертися плечем. Але не будеш збирати всі бактерії пальцями!

РУЧКИ ДВЕРЕЙ

Велика частина населення планети щодня – і без тіні огиди – збирає мікроби своїх сусідів і колег. А в магазинах, куди ти теж часто ходиш, мікрофлора ще різноманітнішою! Чи варто дивуватися повальним епідеміям того ж ГРВІ?

При тому, що людство безперервно створює нові рішення для входу і виходу з приміщень, – автоматичні і обертові двері, турнікети і т.д. – На наш вік звичайних ручок дверей точно вистачить.

Що робити: У черговий раз порадимо тобі завести рукавички. Або принаймні не торкатися до ручок пальцями.



Наркология:
проф. Ю.Пакин


















© Sanaris 2005-2010. Все права защищены
Создание сайта: LND