САНАРИС
описание услуг, телефоны и адреса организаций










Українські кардіохірурги почали вирощувати серцеві клапани.

19.12.2016

Вперше в Україні 67-річній жінці встановили клапан серця, створений з її власних тканин. Операцію провели у столичному Інституті Серця в рамках програми співпраці з Силезським Центром хвороб серця.

Майстер-клас для українських хірургів проводив провідний польський кардіохірург Роман Пшибильський. Він є завідувачем відділення кардіохірургії Силезського Центру хвороб серця у місті Забже, однієї із найбільших кардіохірургічних клінік Польщі.

"Операція полягає в тому, що власний кальцинований клапан, який підлягає заміні, міняють на тканини, які беруться з власного перикарда пацієнта. Це навколосерцева сумка. Із цієї тканини формують три стулки аортального клапана, таким чином створюють альтернативу пересадки механічного клапану", - пояснив кардіохірург Роман Пшибильський

До цього часу замість аортального клапану ставили механічний протез. Після тієї операції потрібно було все життя приймати ліки, щоб не утворювалися тромби. Перевагою цієї операції є краща якість життя пацієнтів у післяопераційному періоді. Зникає потреба у пожиттєвому вживанні протитромботичних препаратів. Операції Озакі є дешевшою. У ній зменшуються витрати на проведення оперативного втручання і на лікування у післяопераційному періоді.

"На цій операції ми економимо від 500 до 3000 доларів. Найдешевший механічний клапан коштує 500 доларів. Плюс пацієнти будуть економити після операції на тому, що їм не потрібно буде приймати антикоагулянти. В наших умовах така операція коштує 200 тисяч гривень", - зазначив директор Інституту серця Борис Тодуров.

Таку операцію в Україні потребують близько 10 тисяч пацієнтів в рік.



Наркология:
проф. Ю.Пакин


















© Sanaris 2005-2010. Все права защищены
Создание сайта: LND