САНАРИС
описание услуг, телефоны и адреса организаций










Фарба для волосся провокує розвиток онкозахворювань.

01.04.2008

Комісія Міжнародного агентства з дослідження раку (IARC) опублікувала доповідь, в якій сказано, що перукарі більше за інших ризикують захворіти раком, оскільки працюють з фарбою для волосся.

Автори доповіді заявляють про те, що чоловіки-перукарі піддаються невеликому, але постійному ризику захворіти раком сечового міхура і лейкемією. Клієнти ж перукарів теж схильні до подібного ризику.

Варто зазначити, що сучасні фарби для волосся поділяються на декілька категорій: стійкі, напівстійкі і тимчасові. Стійкі, вони ж окислювальні фарби для волосся, складають 80% на ринку. Такі фарби, як правило, складаються з безбарвних речовин-посередників і в'яжучих речовин, які з перекисом водню вступають в хімічну реакцію і перетворюються на фарбу.

Найвищий вміст фарбувальних інгредієнтів зазвичай буває в темних фарбах для волосся. У 1970 роки застосування деяких таких речовин було припинено після того, як була доведена їх канцерогенність шляхом експериментів на щурах.

Раніше американські учені провели дослідження і з'ясували, що чоловіки і жінки, які постійно фарбували волосся до 1980 року, піддаються значно більшій небезпеці захворіти лейкозом, ніж ті, хто цього не робив – оскільки небезпечними є тільки старі формули фарб, в яких містяться канцерогенні інгредієнти. А фарби, формули яких складені після 1980 року, а також відтінкові пінки цілком безпечні для здоров'я.

За матеріалами InoPressa



Наркология:
проф. Ю.Пакин


















© Sanaris 2005-2010. Все права защищены
Создание сайта: LND