САНАРИС
описание услуг, телефоны и адреса организаций










ПеснеЗнайка

ПеснеЗнайка. Публикации - газета "Вечірній Київ", 19.04.2005.

МЕЛОДІЯ НА ТЕМУ..., З ФІЗИКИ.

Шестирічна онука Любові Морозової вивчила курс з восьми тем, який містить знання про Всесвіт і навіть теми з підручника астрономії за десятий клас. До того ж вивчила, не дуже напружуючи пам'ять, так, поміж іншим, граючись з ляльками і наспівуючи їм про зорі й планети нашої галактики.

Дівчатко-не вундеркінд. Це її молода бабуся, за фахом педагог, принесла додому комплект посібників серії "ПіснеЗнайка" і випробувала принципи цієї музикотерапевтичної педагогіки насамперед на заняттях із внучкою. Вони разом слухали пісні, які дитина легко запам'ятовувала, хоча ті містили найсуттєвішу інформацію з предметів про довкілля і Всесвіт, що вивчаються на старших класах. Маленька учениця не втрачала цікавості до таких веселих уроків: розглядала фото і малюнки в енциклопедії і захопливі навчальні фільми на відеокасеті.

Любов Володимирівна, яка очолює Центр у справах сім'ї та жінок "Родинний дім" Святошинського району, розповіла, що завжди використовувала нові методики навчання дітей, але подібної ще не зустрічала. Це універсальне безстресове навчанння дітей будь-якого віку, 75 відсотків з яких мають різні відхилення в психіці, зокрема, страх перед навчанням, занижену самооцінку, втому від напруження на уроках. Таким дітям і допомагає "ПіснеЗнайка".

"Та для нас важливий і психотерапевтичний ефект, -говорить президент Міжнародного інноваційного центру гармонійного розвитку людини Наталія Яновська.- Ми працюємо з багатьма центрами реабілітації дітей, які мають ураження нервової системи, проблеми концентрації уваги, затримки психомовного розвитку, заїкання. У дитини навіть змінюється характер, вона стає врівноваженішою, може зосередитись на якомусь роді діяльності. Адже в її житті найбільш вороги - це перевтома і хронічний стрес. Усі навчальні програми перенасичені інформацією. Цілком здорові діти втрачають інтерес до навчання нерідко саме через це".

Автори нової методики пропонують її як допоміжну у сучасній освітній системі, як для здорових дітей різного віку, так і з різними особливостями розвитку. Зараз у серії "ПіснеЗнайка" вийшов навчальний комплект "Всесвіт", на черзі – пісенне навчання з історії. Можливо, згодом не дивно буде почути на якомусь уроці: "Заспівай мені тему з фізики…" До речі, у проекті беруть участь відомі українські співаки, улюбленці всіх дітей.

Валентина Давиденко

Газета "Вечірній Київ", 19.04.2005



Наркология:
проф. Ю.Пакин


















© Sanaris 2005-2010. Все права защищены
Создание сайта: LND