САНАРИС
описание услуг, телефоны и адреса организаций










Робіть це щоранку — й будете “літати”.

10.11.2016

Суглобову гімнастику корисно виконувати і для профілактики, і для лікування хвороб опорно-рухового апарату.

Цей простий комплекс прав можна виконувати у будь-якому віці та в будь-який час доби. Але краще починати з такої гімнастики день -- вона розімне кожен суглоб, даруючи почуття бадьорості.

-- Вправи дуже прості, проте вони дозволяють розпрацювати суглоби у всьому тілі, -- каже Ольга Созіна, реабілітолог. -- Вправи дозволять активувати обмінні процеси у дисках та суглобах, повертаючи радість руху.

1. Будь-яку гімнастику, і цю також, завжди починайте з шиї. Ноги на ширині плечей, руки на поясі. Зробіть спочатку по 10-15 напівобертів -- окремо півкола вперед, потім півкола назад. Повне коло робити не варто -- це може нашкодити хребцям шийного відділу. Потім зробіть повороти голови вправо і вліво (по 10-20 разів в кожен бік) і нахили голови вперед і назад (10-20 разів).

2. Далі розімніть кисті рук -- у багатьох зранку пальці "не рухаються". Для цього витягніть руки вперед, напружте кисті та усі пальці -- так тримайте кілька секунд. Після 10-20 разів -- струсіть кисті. Зробіть колові рухи у зап'ястку -- спочатку в один бік, в інший, а потім в різні одночасно. Те саме зробіть для ліктьових суглобів.

3. Далі розробляємо плечовий пояс, адже плечові суглоби часто запалюються. Тож, руками, зігнутими в ліктях, виконуйте обертання -- по 20 у кожен бік. Потім витягніть руки повторіть те саме.

4. А ось вправа "млин" -- по черзі виконуйте обертання руками вперед, потім назад (рухи повинні мали велику амплітуду). Коли опануєте ці рухи, можете спробувати одночасне обертання рук в різному напрямку -- права рука робить коло вперед, ліва -- назад. Ця вправа дуже ефективна при остеохондрозі. Пам'ятайте, що усі вправи робляться повільно -- суглоби не люблять різких рухів.

5. Далі -- черга ніг. Натягніть носки та розщепірте пальці ніг. Потім зробіть колові оберти стопою -- спочатку в один бік, потім в інший, а потім -- в різні одночасно. Так само розімніть колінні суглоби -- легкими коловими рухами, а далі — черга кульшових суглобів. Зігнутими у колінах ногами описуйте кола вперед і назад. Під час виконання цієї вправи намагайтеся ні на що не спиратися і ні за що не триматися.

6. В кінці гімнастики ляжте на тверду поверхню, спочатку розтягніться (руки та ноги тягнуться у протилежний бік), а потім розслабтеся. Ви маєте відчувати тепло та легкість у кожному суглобі.

Цей комплекс сприяє покращенню живлення суглобів, пришвидшує обмінні процеси у них. Нагадаю головне правило -- усі рухи робити плавно, уникаючи різких.



Наркология:
проф. Ю.Пакин


















© Sanaris 2005-2010. Все права защищены
Создание сайта: LND