САНАРИС
описание услуг, телефоны и адреса организаций










Цибуля омолоджує мозок.

19.09.2017

Щоденне вживання цибулi дозволить не лише змiцнити iмунiтет, а й захистити мозок вiд передчасного старiння.

Як стверджують японськi фахiвцi, у цибулi мiстяться активнi та легкозасвоюванi сполуки сiрки. Потрапляючи до мозку, вони вiдновлюють та захищають його клiтини, тим самим стимулюючи активнiсть мозку.

-- Сiрка справдi має важливае значення для мозку, адже впливає на отримування клiтинами кисню -- каже Оксана Доценко, сімейний лікар. -- Сiрчанi з'єднання активiзують i омолоджують клiтини мозку, покращують пам'ять. До речi, таку дiю мають всi рослини, що мiстять фiтонциди -- часник, хрiн, гiрчiця.

Крiм того, у цибулi видiлено потужний протираковий елемент кверцетин. Тому регiлярне вживання цибулi знижує ризик новоутворень.

-- Усiм вiдомi противiруснi властивостi цибулi. А чим ще вона корисна?

-- У нiй мiститься 80 мiкроелементiв, є велика "доза" вiтамiнiв С та В, глюкоза, ефiрнi олiї. Тому цибуля активiзує обмiн речовин, сприяє кровотворенню та очищенню кровi, стимулює процеси травлення, виводить з органiзму зайву рiдину. Застосовується цибуля i в косметологiї -- змiцнює волосся, покращує кровопостачання шкiри, лiкує вугрi та фурункули.

Кожному вiдомi цiлющi властивостi цибулi пiд час епiдемiй. Цей природнiй антибiотик здатен нищити вiрус як у повiтрi, так i всерединi органiзму. Для цього можна вдихати фiтонциди з розрiзаної цибулини, додавати її кружельця до усiх страв.

Розведеним навпiл з водою соком цибулi крапають нiс та полощуть горло. Можна змiшати цибилину кашку з медом у пропорцiї 1 до 1 та вживати по чайнiй ложцi тричi на день.

-- Багато хто не сприймає свiжої цибулi -- вона має рiзкий запах та смак...

-- У такому випадку можна окропити порiзану цибульку оцтом або лимонним соком, додати трошки олiї та дати постояти кiлька хвилин. Вийде така собi маринована цибулька. Її корисно додавати до салатiв, готових страв. А тим, кому не бажано вживати свiжої цибулi (люди iз захворюваннями печiнки, пiдшлункової залози, жовчного мiхура), пiдiйде пасерована цибуля -- щоб не пiдсмажилася, а лише обм'якла.



Наркология:
проф. Ю.Пакин


















© Sanaris 2005-2010. Все права защищены
Создание сайта: LND